Tænk, hvis grøn te kan forhindre cellerne i at metastasere? Hmm... virkelig??? Åhhh...jeg er måske nem at narre? Og grøn te er IKKE min favorit, men drikker da gerne flere liter dagligt, hvis det har den omtalte virkning? På den anden side, hvis det nu var rigtigt, så fik jeg vel (forhåbentligt) udleveret adskillige poser grøn te på Herlev fremfor de ubehagelige kemopiller?
Måske jeg læser for meget om alt muligt mærkeligt, men på den anden side...why not?
Tænk, hvis jeg en dag finder guldkornene derude i cyberspace? :-)
Hvordan grøn té beskytter dig mod cancer? |
Grøn te er idag den hyppigste måde at indtage væske på efter vand, hvis man ser på hele verden. Grøn té er af mange elsket for sin milde smag og de sundhedsmæssige fordele der er ved at drikke té til et måltid i Asien. Mange vesterlændinge derimod bryder sig ikke så meget om smagen. Grøn te er kendt for sine medicinske egenskaber som blandt andet skyldes indholdet af de vigtige polyfenoler, viser det sig, især catechin epigallocatechin Gallas (forkortet EGCG). Disse polyphenoler har udtalte antioxidant egenskaber, som af mange forskere anses for at være en meget vigtig sundhedsmæssig fordel. Hvordan opnår man fordelene uden at behøve at drikke grøn té? Hvis du ikke har for vane at drikke omkring 20 kopper grøn te om dagen, kan det være lettere at tage Doctor's Natural Phyto-Synergy som ikke alene indeholder grøn té men også andre vigtige cancerforebyggende plantestoffer. Grøn te har i mange videnskabelige undersøgelser vist sig at mindske risiko for at få blandt andet brystkræft. Der er også en klar sammenhæng mellem indtagelse af ingredienserne i grøn te og nedsat risiko for at brystkræft kan sprede sig (metastaser). Hvorfor mindsker du din risiko for brystkræft? Vi har længe vidst at grøn té kan mindske risiko for mange typer cancer, men præcis hvorfor har vi ikke vidst. En nyere undersøgelse har for første gang vist, at et menneskeligt gen kaldet FoxO3 er istand til at hæmme udvikling af brystkræft celler, MEN kun hvis dette gen aktiveres. Dette gen viser sig at aktiveres af visse indholdstoffer i grøn te (nemlig EGCG). Denne ny komplicerede forskning baner vejen til vor forståelse af, hvorfor og hvordan EGCG kan undertrykke udviklingen af kræft.
Reference:
Belguise K,& al. Activation of FOXO3a by the green tea polyphenol epigallocatechin-3-gallate induces estrogen receptor alpha expression reversing invasive phenotype of breast cancer cells. Cancer Res. 2007 Jun 15;67(12):5763-70 |
Op med teen! Det kan ikke skade, kun gavne. Tror sgu' da også, at jeg tager en kop. ;o)
SvarSlet:o* Anne.
ha-ha... ja, vi må holde sådan nogle grøn te-party's.
SvarSletDet der vin og drinks er totalt yt!:-)