lørdag den 6. oktober 2012

Artikel fra oestrogen.dk

 

Kan broccoli banke brystkræft?

Den er rasende sund, den grønne sag. Nu viser undersøgelser, at broccoli måske også kan være gavnlig i kampen mod brystkræft.

onsdag 22.8.2012 12:08- Af Lonnie Kjer, foto: All Over

Der er nærmest ikke dét, broccoli ikke er godt for. At det har en positiv, forebyggende effekt på hjertekarsygdomme og forskellige former for betændelsestilstande og kræftformer, har vi vidst længe. Også at vores immunsvar elsker de antioxidanter, den giver os. Men nu har forskere fra Institute of Food Research hapset vidunder-molekylet sulforafan fra grøntsagen og puttet det i et kosttilskud, der lige nu gives til en række amerikanske, brystkræftramte kvinder, skriver kk.no. Forskerne håber og tror nemlig på, at kosttilskuddet kan bremse udviklingen af kræftceller, og at sulforafan øger kroppens eget cancer-forsvar. Og så peger undersøgelserne oven i købet på, at stoffet også kan stoppe udviklingen af kræftceller, der er resistente overfor kemoterapi og strålebehandling.
Spis rigeligt!
”Det tyder på, at stoffet bidrager til at opretholde balancen af kroppens antioxidanter og i øvrigt modvirker de dårlige ting, vi henter gennem kræftfremkalden stoffer gennem miljøet eller kosten,” siger en af lægerne bag undersøgelsen. Hemmeligheden hedder glucoraphanin og er et stof, der findes i broccoli, som får kroppen til selv at danne sulforafanen. Men det er ikke nok at snuppe en mundfuld ny og næ. I hvert fald ikke, hvis du vil spise den ægte vare og ikke ty til kosttilskud. Faktisk skal der ret store mængder broccoli til, men så høster du også gevinsten. Tre-fire gode portioner om ugen skulle være sagen, Maria Traka selv er overbevist om effekten.
”Efter at have set beviserne, spiser min familie broccoli tre-fire gange om ugen,” siger hun.
USA viser vejen
Og for tiden bliver der altså udført forsøg med broccoli-baserede lægemidler. Ved John Hopkins University og Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center i USA får kvinderne med brystkræft to gange dagligt, mens Knight cancer Institute i oregon giver deres patienter broccoli-ekstraktet hele tre gange om dagen i to måneder i håb om, at dtr kan stoppe væksten af kræftcellerne. Vidunder-sulforafanen kan, hvis det gør, hvad forskerne regner med, få generne til at øge niveauet af antioxidanter og stimulere kroppen til at skille sig af med de enzymer, der kan være kræftfremkaldende. Vi krydser fingre imens ...
 
JEG MÅ IGANG MED BROCCOLI - morgen, middag og aften!!! :o)
Om jeg så skal blive helt grøn i hovedet så vil jeg da give det et forsøg - øhhhh... nogle, der kender skønne opskrifter med broccoli :o)

7 kommentarer:

  1. Jeg ved ikke, om du kender hjemmesiden fuckcancer.dk? Der er nogle gode vinkler på det at gøre nogle ting selv, og stort fokus på at styrke krop og immunforsvar, i samspil med den kirurgiske og medicinske behandling. Der er en rigtig god opskriftsektion, som er meget inspirerende. Kram fra hulemor

    SvarSlet
  2. Jo, den kender jeg, men havde helt glemt den. Tak for tippet :o)
    God weekend, hulemor

    SvarSlet
  3. Den kendte jeg ikke....så tak også herfra :0)

    SvarSlet
  4. Den her opskrift smager vildt godt!!

    http://www.broccolisalat.dk/cremet-broccolisalat

    og der er flere opskrifter inde på siden :)

    Du får også lige et lille tip, som jeg selv har fået engang: Broccoli skal helst blancheres eller endnu bedre - dampes, for så kan vores krop nedbryde det og dermed bedre optage de gode næringsstoffer, men undgå at udsætte det for, for meget varme, såsom langtidskogning, fordi så ødelægges mange af de følsomme vitaminer.

    God fornøjelse! Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Tanja
      Den opskrift må jeg afprøve.

      Det blir' spændende at få vores vildmænd hjem fra Sverige idag :o)

      Uhhh... vi har tøsehygget Olivia og jeg og igår blev hun passet så jeg kom en tur i biffen, skønt!

      Stort knus fra mig

      Slet
  5. Ja, vi må afprøve alverdens broccoliopskrifter :o)
    Knus fra mor

    SvarSlet

  6. Fik denne opskrift af en kollega.
    Deler lige, hvis andre end mig skulle være interesseret.


    Broccoli blinis


    200g reven broccoli
    1 dl mel
    Lidt mælk
    Peber
    Salt
    Saft fra ½ citron
    ½ tsk. friskstødt korianderfrø, alternativ stødt koriander
    1 groftrevet løg
    1 æg
    Olie til stegning
    Fremgangsmåde:
    1. Riv broccoli og løg på et rivejern.
    2. Bland broccoli og løg i en skål.
    3. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk godt sammen.
    4. Lav flade klattekager på panden og steg til de er gyldne og møre.



    Om denne opskrift
    • Opskriften er til ca. 4 personer
    Birgittes tips til denne opskrift
    • Tag børnene med i køkkenet og
    lad dem rive broccoli og løg
    • Broccoliblinis er suveræne i en
    vegetarsandwich, som forret
    med rejer, som tilbehør til fisk og
    stegt kød og en god salat
    • Broccoliblinis kan fryses

    SvarSlet